Koti ja perhe

Synnyin 1.2.1970 Tampereen Veisussa ja lapsuusvuoteni vartuin Leinolassa. Kangasalle muutin vuonna 2004 ja tällä hetkellä asun Kangasalan keskustassa vaimoni kanssa. Minulla on kaksi täysi-ikäistä lasta.

Koulutus

Hiekkalaatikolta hankitun varhaiskoulutuksen jälkeen pestauduin  13- vuotiaana kesärengiksi maatilalle Ylöjärvelle. Peruskoulun jälkeen kirjoitin Kalevan lukiosta ylioppilaaksi ja suoritin asepalveluksen Parolan panssariprikaatissa. Vuonna -96 valmistuin Tampereen Ammattikorkeakoulusta talonrakennusinsinööriksi. Täydentävänä koulutuksena olen suorittanut Markkinointi-instituutin yrityshallinnon (MHT) tutkinnon ja Tampereen Kauppakamarin Hyväksytty Hallituksen Jäsen -koulutuksen ja -tutkinnon (HHJ).

Työura ja yrittäjyys

Valmistumiseni jälkeen siirryin vastaamaan yrityksemme Maarakennus T. Haavisto Oy:n tarjouslaskennasta ja työnjohtotehtävistä. Toimitusjohtajaksi siirryin sukupolvenvaihdoksen myötä vuonna 2006. Vuonna 1969 perustettu Maarakennus T.Haavisto Oy on Pirkanmaan vanhimpia maarakennusliikkeitä ja saneerauspurkualan vanhin. Työllistämme lähes 40 omaa sekä kymmenkunta aliurakoitsijoiden työntekijää. Liikevaihtomme on noin 7,5 miljoonaa euroa.

Isäni Toivo Haavisto valittiin Kaukajärven vuoden yrittäjäksi 1992. Vuonna 2015 oli meidän veljesten vuoro Kangasalla.  Maarakennus T.Haavisto Oy valittiin 2017 Vuoden työnantaja -kilpailun finaaliin mm. Tampereen Sähkölaitoksen, Turvan ja Mc Donaldsin kanssa.

Perustin oman insinööritoimiston vuonna 2005, jonka myötä olen toiminut jo satojen perheiden omakotihankkeiden vastaavana työnjohtajana ja pääsuunnittelijana.

Lisäksi olen osakkaana lukuisissa kiinteistö- ja rakennusliiketoimintaan liittyvissä yhtiöissä.

Pitkään vaikeana jatkunut työllisyystilanne oli askarruttanut minua ja vaimoani jo pitkään. Joulun alla 2015 päätimme perustaa Kangasalan Uusi Osakeyhtiö Kuusi Oy:n. Sen tarkoituksena on tarjota nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömille oikeita töitä.

Neljän toimintavuoden aikana työllistimme yli 100 henkilöä.

Järjestöelämää

Yläasteen tukioppilastoiminnasta virinnyt kiinnostus yhteisten asioiden hoitamiseen johti Kalevan lukion oppilaskunnan puheenjohtajaksi. Tampereen (va) ammattikorkeakoulussa toimin oppilaskunnan valtuuston puheenjohtajana sekä insinööriopiskelijoiden puheenjohtajana. Tästä alkoi toiminta myöskin Insinööriliitossa ja sen opiskelijajärjestössä. Tärkeimmässä järjestöharrastuksessani Tampereen Insinöörit ry:ssä yhdistyy Pirkanmaan teollinen historia, ihmiset sen takana sekä nykyisten osaajien verkostoon kuulumisen hienous. Olen toiminut Tampereen Insinöörien puheenjohtajana täydet viisi toimikautta. Olen myös vaikuttanut valtakunnallisesti Insinööriliiton hallituksessa kymmenen vuoden ajan. Lisäksi olen toiminut hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana Tampereen Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:ssä ja Infra Häme ry:ssä. 

Nykyisiä luottamustoimiani ovat toimiminen maarakennusalan työnantajajärjestön, Infra ry:n edustajiston sekä vaalivaliokunnan jäsenyys sekä Pirkanmaan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsenyys.